Jak na našich webech, tak pravděpodobně i během konzultace u nás v kanceláři či na veletrhu Expo Australia jste jistě slyšeli o zkoušce IELTS, která je nezbytná k přihlášce na odbornou školu (college) nebo univerzitu v Austrálii. Absolvováním zkoušky IELTS zjistíte, zda máte správné jazykové dovednosti pro práci nebo život v Austrálii. Výsledky zkoušky IELTS akceptuje jako doklad o jazykové způsobilosti v angličtině více než 900 institucí vyššího vzdělávání v Austrálii. Složení této zkoušky je také vyžadováno pro australské imigrační i vízové účely.

Nejbližší termín zkoušky v Praze je 20. února. Dne 5. března si můžete zkoušku udělat v Praze i Brně. 

 

Více informací týkajících se zkoušky IELTS najdete v následujícím článku.

IELTS (neboli International English Language Testing System) je světově nejznámější zkouškou jazykové způsobilosti v angličtině. Zkouška IELTS otvírá dveře do světa – pomůže vám žít, studovat a pracovat v zemi, kterou si vyberete. Zkoušku IELTS akceptuje více než 9 000 organizací ve 140 zemích, mezi které se řadí vládní, akademické a zaměstnanecké instituce, a každý rok ji absolvuje více než 2 miliony studentů. IELTS je jedinou jazykovou zkouškou, která je akceptována pro přistěhovalecké účely ve všech zemích, které jazykovou zkoušku vyžadují.

 

STUDIUM NEBO PRÁCE V AUSTRÁLII

Univerzity a další organizace v Austrálii uznávají výsledky zkoušky IELTS jako přesný profil vaší schopnosti rozumět, číst, psát a mluvit anglicky. Výhodou zkoušky IELTS je, že díky bodovému systému hodnocení zkoušky v rozmezí 1 – 9 bodů získá každý kandidát certifikát. Měli byste si dopředu ověřit, jaké je minimální bodové skóre požadované univerzitou, na kterou se hlásíte. Další výhodou je rychlé obdržení výsledků, které budete mít k dispozici již 13. den po konání zkoušky. Nejefektivnější způsob testování konverzačních dovedností v angličtině je přímý rozhovor. A právě toto je další výhoda zkoušky IELTS –  interview s vysoce kvalifikovaným zkoušejícím.

 

ZKUSTE ŽIVOT V  AUSTRÁLII

Zkouška IELTS je nedílnou součástí imigračního procesu v souladu s podmínkami pro udělení australských přistěhovaleckých víz.

Před přihlášením ke zkoušce IELTS je nutné zjistit, jakého bodového hodnocení musíte dosáhnout a jakou verzi zkoušky je potřeba absolvovat: Academic nebo General Training.

 

PŘIRAVTE SE NA ZKOUŠKU S BRITISH COUNCIL

Pokud chcete dosáhnout co nejlepšího výsledku, musíte se na zkoušku připravit předem. British Council vám nabízí celou řadu možností, jak si zlepšit úroveň angličtiny, a seznámí vás s formátem zkoušky a hodnotícími kritérii.

Jednou z možností je navštěvovat přípravný kurz, ve kterém získáte dokonalý přehled o formátu zkoušky, seznámíte se s typy úkolů, které Vás u zkoušky čekají, a naučíte se správnou techniku, jak u zkoušky postupovat.  Připravit se ke zkoušce můžete pomocí oblíbeného online kurzu Road to IELTS, který vám poskytne zpětnou vazbu vašeho výkonu, abyste mohli sledovat svůj pokrok, a ukáže vám správné odpovědi u cvičných testů, abyste neopakovali chyby.

Bohatá slovní zásoba je velmi důležitým aspektem, který zajistí lepší výsledky u zkoušky. K rozšíření slovní zásoby si lze zdarma stáhnout mobilní aplikaci IELTS WordPower. Tato šikovná a jednoduchá aplikace představuje užitečná anglická slovíčka, která následně použijete v ústní a písemné části zkoušky.

Dalším zdrojem jsou webové stránky British Council LearnEnglish věnované studiu anglického jazyka. Stránky obsahují velké množství užitečných materiálů pro studium angličtiny včetně tipů ke zkoušce IELTS. Na stránkách British Council naleznete širokou nabídku online přípravných materiálů pro poslechovou a ústní část zkoušky.

Vysoce kvalifikovaní lektoři British Council vám pomohou s přípravou na zkoušku IELTS prostřednictvím prezenčních seminářů a workshopů zaměřených na zlepšení dovedností u vybraných částí zkoušky.  Informujte se o dění kolem IELTS a registrujte se na www.britishcouncil.cz/zkousky/ielts.

Zkoušku si můžete udělat v British Council v Praze a v Brně. Spoluvlastníky zkoušky IELTS jsou British Council, IDP: IELTS Australia a Cambridge English Language Assessment.