Víš, že v Austrálii je víc jak 10 500 pláží? Trvalo by ti to asi 27 let, kdyby jsi chtěl/a každý den navštívit jednu z nich. Jenom v Sydney je jich více než sto. Kdo se v tom pak má vyznat, žejo.

Možná jsi už slyšel/a o těch nejznámějších – třeba o ikonické Bondi nebo rušné Manly. Které pláže podle nás stojí za návštěvu?

Tamarama

Pláž Tamarama leží mezi dvěma známějšími plážemi Bondi a Bronte. Tvoří ji úzký pruh písku obklopený luxusními domy s výhledem na oceán. Až tě slunění unaví, můžeš se vydat po trase malebné Coastal Walk, která tudy vede.

Bilgola

Někteří ji považují za nejkrásnější a nejméně doceněnou severní pláž. Ukrytá od městského shonu nabízí nebývalou relaxaci a krásnou scenérii.

pláž Austrálie

Shelly Beach

Malá pláž obklopená krásnými útesy je součástí mořské rezervace Cabbage Tree Bay. Skvěle doplňuje větší a známější Manly, která se skví opodál. Užiješ si tu skvělý piknik, šnorchlování a je skvělým výchozím bodem pro procházku po North Head.

Austrálie Shelly Beach pláž

Long Reef

Široký otevřený prostor pláže Long Reef je oblíbený nejen mezi příznivci kajtování a windsurfingu. Nad ní se tyčí kopec Long Reef Headland, odkud si skvěle prohlédnete hned několik severních pláží. V zimním období tu je navíc prvotřídní výhled na migrující velryby.

Balmoral Beach

Idylická pláž nedaleko města, která tě okouzlí svou tropickou atmosférou a výhledem na samotnou vstupní bránu do sydneyského přístavu. Krátkou procházkou po útesech se navíc dostaneš ke skryté pláži Chinamans.

pláž Australie Balmoral

Jibbon Beach

Tato pláž leží u městečka Bundeena, vstupní brány do Royal National Parku, pohodlně se sem dostaneš trajektem z Croy. Rozlehlá pláž nabízí dostatek soukromí, potřebné zázemí a mnozí jistě ocení i nedaleký kemp.

Shark Beach

Tento unikátní klenot leží v Nielsen Parku a nabízí skvělé výhledy, je jedním z nejlepších míst pro piknik v Sydney. Podobně půvabným místem je také méně známá Milk Beach.

Austrálie Shark pláž

Little Bay Beach

Jedna z menších pláží, o které místní – snad ve snaze co nejméně narušovat její kouzlo – příliš nemluví. Ukrývá se jižně od Maroubry a podle mnohých je právě ona tou nemalejbnější pláží široko daleko.

Obelisk Beach

Další z mnoha krásných sydneyských pláží, ovšem tahle nabízí něco navíc – potěší příznivce nudismu. Na pláži (nikoli na okolních stezkách) je totiž povolený pohyb bez oblečení.

Palm Beach

Jak bychom ji mohli vynechat. Nejsevernější ze severních pláží, nad kterou se tyčí maják, kte kterému stojí za to si vystoupat. Naskytne se vám dechberoucí výhled na pás země lemovaný dvěma plážemi a širý oceán.

Pláž Palm Beach Austrálie

Chceš se s námi vydat za poznáním austrálských (nejen) pláží? Napiš naší koordinátorce Báře na info@australiaonline.cz a vydej se za studiem/prací, třeba zrovna do Sydney.